Un menú centrado nos produtos da terra e o porco ó espeto centraron a oferta gastronómica da XIII Festa Popular de Baltar. As numerosas persoas que asistiron á xornada tamén participaron nos xogos tradicionais, mentras a cativada aproveitaba as actividades acuáticas para refrescarse.
A exposición do concurso medioambiental "Stop incendios" tivo unha grande acollida, como reclamo e concienciación ante o grave problema dos lumes na provincia. Nela podíanse ver traballos realizados por un cento de rapaces de entre tres e doce anos.
Ó longo da xornada, co obxectivo de fomentar hábitos de vida saudables, a organización premiaba a todas aquelas persoas que, de xeito voluntario, fixeran un control de alcoholemia e deran negativo.

1
/
69
O porco ó espeto completou unha oferta gastronómica centrada nos produtos da terra. | FOTOS: Noelia Caseiro.

2
/
69

3
/
69

4
/
69

5
/
69

6
/
69

7
/
69

8
/
69

9
/
69

10
/
69
José Antonio Feijóo, alcalde de Baltar, nun momento da festa, acompañado por Gabriel Alén, delegado da Xunta en Ourense, e Amador Díaz, alcalde de Xinzo.

11
/
69

12
/
69

13
/
69

14
/
69

15
/
69

16
/
69
Grandes e pequenos divertíronse coas actividades organizadas.

17
/
69

18
/
69

19
/
69

20
/
69

21
/
69

22
/
69

23
/
69

24
/
69

25
/
69

26
/
69

27
/
69

28
/
69

29
/
69

30
/
69

31
/
69

32
/
69
O porco ó espeto e os produtos da terra foron desgustados no xantar popular.

33
/
69

34
/
69
Os xogos acuáticos triunfaron nunha xornada de calor.

35
/
69

36
/
69

37
/
69

38
/
69

39
/
69

40
/
69

41
/
69
A música tradicional animou a xornada.

42
/
69
A exposición medioambiental "Stop incendios" tivo unha grande acollida.

43
/
69

44
/
69

45
/
69

46
/
69

47
/
69

48
/
69

49
/
69

50
/
69

51
/
69

52
/
69

53
/
69

54
/
69

55
/
69

56
/
69

57
/
69
Os xogos tradicionais foron os protagonistas da xornada.

58
/
69

59
/
69

60
/
69
Luis Menor, presidente da Deputación de Ourense.

61
/
69

62
/
69

63
/
69

64
/
69

65
/
69

66
/
69

67
/
69

68
/
69

69
/
69