Un menú centrado nos produtos da terra e o porco ó espeto centraron a oferta gastronómica da XIII Festa Popular de Baltar. As numerosas persoas que asistiron á xornada tamén participaron nos xogos tradicionais, mentras a cativada aproveitaba as actividades acuáticas para refrescarse.
A exposición do concurso medioambiental "Stop incendios" tivo unha grande acollida, como reclamo e concienciación ante o grave problema dos lumes na provincia. Nela podíanse ver traballos realizados por un cento de rapaces de entre tres e doce anos.
Ó longo da xornada, co obxectivo de fomentar hábitos de vida saudables, a organización premiaba a todas aquelas persoas que, de xeito voluntario, fixeran un control de alcoholemia e deran negativo.
1
/
69
O porco ó espeto completou unha oferta gastronómica centrada nos produtos da terra. | FOTOS: Noelia Caseiro.
2
/
69
3
/
69
4
/
69
5
/
69
6
/
69
7
/
69
8
/
69
9
/
69
10
/
69
José Antonio Feijóo, alcalde de Baltar, nun momento da festa, acompañado por Gabriel Alén, delegado da Xunta en Ourense, e Amador Díaz, alcalde de Xinzo.
11
/
69
12
/
69
13
/
69
14
/
69
15
/
69
16
/
69
Grandes e pequenos divertíronse coas actividades organizadas.
17
/
69
18
/
69
19
/
69
20
/
69
21
/
69
22
/
69
23
/
69
24
/
69
25
/
69
26
/
69
27
/
69
28
/
69
29
/
69
30
/
69
31
/
69
32
/
69
O porco ó espeto e os produtos da terra foron desgustados no xantar popular.
33
/
69
34
/
69
Os xogos acuáticos triunfaron nunha xornada de calor.
35
/
69
36
/
69
37
/
69
38
/
69
39
/
69
40
/
69
41
/
69
A música tradicional animou a xornada.
42
/
69
A exposición medioambiental "Stop incendios" tivo unha grande acollida.
43
/
69
44
/
69
45
/
69
46
/
69
47
/
69
48
/
69
49
/
69
50
/
69
51
/
69
52
/
69
53
/
69
54
/
69
55
/
69
56
/
69
57
/
69
Os xogos tradicionais foron os protagonistas da xornada.
58
/
69
59
/
69
60
/
69
Luis Menor, presidente da Deputación de Ourense.
61
/
69
62
/
69
63
/
69
64
/
69
65
/
69
66
/
69
67
/
69
68
/
69
69
/
69