lunes. 09.12.2024
Porqueira

FOTOGALERÍA | Porqueira enche o seu campo da festa de castaña e diversión

Unhas 600 persoas desfrutaron este sábado dunha nova edición do xa moi popular magosto do Concello de Porqueira, que cada ano se celebra no campo da festa por estas datas. 
 

O menú, xa de sobra sabido, contando tamén coa colaboración de Coren. Pasáronse pola grella uns 350 kilos de costela de porco, 80 de chourizos e 50 de panceta. Non faltou o pan, a bica, as bebidas e o chocolate para rematar. Na sobremesa... Castañas para todos, ben quentiñas e recén asadas na tixola instalada no campo de fútbol. 


E no pavillón municipal de Sarreaus tamén se celebrou un magosto que tiña algún ingrediente adicional ao do anterior: a empanada. Iso si, remataron como se merece calquera festa galega xa cáseque de inverno: con filloas á pedra e unha queimada. 


Isabel Garrido, Mercedes Rodríguez, Manuela Aguiar e Concepción Carballo foron as premiadas no primero concurso de Doces de Castaña que se organizaba. Os seus postres foron os mellor puntuados polo xurado, dos 16 que se presentaron. 

WhatsApp Image 2024-11-09 at 16.58.10
1 / 34

O Concello de Porqueira dispuxo de atraccións para a cativada. | FOTOS: Xosé Lois Colmenero.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 16.58.08 (1)
2 / 34

A panceta foi a grande demandada da tarde... Até repetiron na merenda.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 16.58.08
3 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.38 (2)
4 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.38 (1)
5 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.38
6 / 34

Costela, outra das imprescindibles no menús dun bo magosto, como o de Porqueira.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.37
7 / 34

E o chourizo? Que nos din deses exquisitos chourizos donados por Coren?

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.36 (1)
8 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.36
9 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.35
10 / 34

A loxística, nun magosto, é fundamental: ten que chegar todo quente e a todas as ringleiras.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.34 (2)
11 / 34

Susana Vázquez Dorado, a rexedora... Tamén cociñeira, camareira, maître...

Susana Vázquez estivo moi pendente de que todo saíse á perfección. | FOTO: Xosé Lois Colmenero.
12 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.34
13 / 34

Raquel Martínez, a directora do centro residencial de Porqueira, moi pendente dos seus maiores.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.33 (2)
14 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.33 (1)
15 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.33
16 / 34

Entre prato e prato, momento idóneo para inmortalizar un magosto.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.32 (3)
17 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.32 (2)
18 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.32 (1)
19 / 34

Porqueira precisou dunha carpa adicional. Cada ano son máis os que se achegan á celebración.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.32
20 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.31 (2)
21 / 34

Modesta e primeira exposición de produtos locais no magosto de Porqueira.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.31 (1)
22 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.31
23 / 34

O chocolate ben quentiño e de pota, para rematar o magosto de Porqueira.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.29 (1)
24 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.29
25 / 34

Ano de moitas e boas castañas... Velaquí unha boa proba das que se degustaron en Porqueira.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.30
26 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 21.27.28
27 / 34

O "Peitos", sempre presente na que foi a súa festa.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 20.31.33
28 / 34

En Sarreaus, o magosto engadiu un concurso de doces. | FOTOS: Cedidas.

WhatsApp Image 2024-11-09 at 20.08.41
29 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 20.08.40
30 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 18.47.03
31 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 18.43.56
32 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 18.38.28 (2)
33 / 34
WhatsApp Image 2024-11-09 at 18.38.28
34 / 34
FOTOGALERÍA | Porqueira enche o seu campo da festa de castaña e diversión