Era un dos puntos estrela do programa de actividades da terceira edici贸n da feira de alimentaci贸n e maquinaria Alimagro, en Xinzo de Limia. E, abof茅 que non defraudou. Centos de persoas foron os que agardaron o resultado da mistura de 2.000 ovos, 150 kilogramos de pataca do lugar e 25 de cebola limi谩s.
Como explicaba no momento o tenente de alcalde do Concello de Xinzo de Limia, Amador D铆az, a operaci贸n comezou xa pola ma帽谩, onde 谩 pataca frita se lle deu un pequeno pase polo aceite quente nas instalaci贸ns de Patatas Jalys. Logo, a cada 200 ovos se lles misturaba pataca e cebola, tam茅n "pochada", ata conseguir encher a tixola elaborada para a ocasi贸n.
Unha vez completa, lume!, ata que chegou o momento m谩is agardado polo p煤blico e m谩is temido polo equipo de coci帽eiros: darlle a volta 谩 tortilla. O elemento met谩lico e mec谩nico elaborado para a ocasi贸n tivo algunha que outra dificultade t茅cnica por isto da f铆sica e os aumentos de volume que se dan cando soben as temperaturas.
Finalmente, logrouse sobradamente o obxectivo de ofrecer centos de raci贸ns de tortilla, pan e vi帽o de Monterrei aos asistentes, que non deixaron de gravar cos seus tel茅fonos m贸biles a elaboraci贸n da que xa 茅 a "megatortilla" da Limia.
Diario do Limia non perdeu detalle do acontecido nesta tarde de s谩bado. Velaqu铆 unha pequena escolma das imaxes do acontecido.