A Asociación Diabética Auria e o CDR O Viso organizaron unha actividade de intercambio cultural a través da comida. O Centro de Inclusión de Lodoselo, en Sarreaus, foi o lugar escollido para levar a cabo esta mestura de cociñas na que participaron un grupo mulleres marroquís de Xinzo, que foron as primeiras en preparar un menú magrebí que se degustou a pasada semana.
Este martes, reuníronse de novo para degustar un menú típico de Galicia no que no houbo vieiras e filloas, entre outras cousas. As dúas xornadas serviron tamén de aprendizaxe á hora de cociñar en canto ao valores nutricionais dos alimentos. A enfermeira educadora da Asociación Diabética Auria, Marisa Ruíz, e o dietista e nutricionista Pablo Vivanco, analizaron os procesos e calculando as cantidades de hidratos de carbono que contiñan, para ofrecer una visión xeral do que implicaron os menús a escala grupal e individual.
![WhatsApp Image 2022-11-23 at 11.37.43 (1)_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181876572.jpg)
As filloas non faltaron no día adicado á cociña galega.
![WhatsApp Image 2022-11-23 at 11.37.43 (2)_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181939833.jpg)
![A Asociación Diabética Auria levou a cabo un intercambio cultural de cociña cun grupo de mulleres marroquíes de Xinzo no CDR O Viso.](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181924859.jpg)
As mulleres marroquíes prepararon un delicioso menú magrebí na primeira parte da actividade.
![315629936_491139273050268_7469712013238462255_n_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181947661.jpg)
![315947793_491139326383596_8299788356595292238_n_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181971721.jpg)
![A Asociación Diabética Auria levou a cabo un intercambio cultural de cociña cun grupo de mulleres marroquíes de Xinzo no CDR O Viso.](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313181993694.jpg)
![315584042_491139676383561_6078792967371800241_n_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313182022821.jpg)
![315742216_491139749716887_7539273128503836441_n_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313182070756.jpg)
Os nenos degustaron os pratos.
![315772643_491139973050198_7996947478950360717_n_Easy-Resize.com](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313182172595.jpg)
A presidenta da Asociación Diabética Auria, Paz Gómez, e o dietista e nutricionista Pablo Vivanco participaron no intercambio.
![WhatsApp Image 2022-11-23 at 11.37.43](/asset/thumbnail,1280,720,center,center/media/diariodolimia/images/2022/11/23/2022112313182696102.jpg)